CGK Katwijk

Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk aan Zee

Vertrouwenspersonen

De kerk behoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook binnen de kerk en in kerkelijke relaties komt misbruik voor, soms overduidelijk, soms heel subtiel. In de landelijke media is dat regelmatig te lezen. De Christelijke Gereformeerde Kerken zijn aangesloten bij ‘Het Meldpunt voor misbruik in kerkelijke relaties’. Dat meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik, maar u kunt er ook terecht als u informatie, ondersteuning, of advies nodig heeft.

De kerkenraad is verantwoordelijk voor de veiligheid in de gemeente. Zij geeft vorm aan die verantwoordelijkheid o.a. door interne vertrouwenspersonen aan te stellen. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft informatie over de stappen die gezet kunnen worden. Ook zijn ze aanspreekpunt voor iedereen die binnen de kerk te maken heeft met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie.

Het is niet de bedoeling dat deze vertrouwenspersonen het probleem zelf oplossen, maar dat deze een schakel vormen tussen het gemeentelid, de kerkenraad en/of het meldpunt.

De predikant is zo’n vertrouwenspersoon. De landelijke organisatie heeft echter geadviseerd om ook vertrouwenspersonen uit de gemeente zelf aan te stellen. Dat advies heeft de kerkenraad opgevolgd. Voor onze gemeente zijn dat Jan van Dam en Willy van Ameijde. Zij zijn te bereiken op hun eigen emailadres of via WhatsApp.

Jan van Dam Willy van Ameijde
mobiel (06) 14 06 21 84 mobiel (06) 12 94 91 64
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.